Kálium-biszulfit borkvin
Kálium-biszulfit Borquene almabor és bor kénezéséhez és zöldségek pácolásához.
a címről 690 Ft | |
Készleten változatonként
A termék jellemzői
Borken kálium-biszulfit almabor és bor tisztításához és zöldségek pácolásához .
Adagolás
1. Egészséges szőlőből készült almabor kénezéséhez - 10g /100 liter.
2. Enyhén rothadt szőlőből készült must szénsavval történő feltöltéséhez - 15g/100 liter.
3. Rohadt szőlőből származó must szénsavtartalmának növeléséhez - 30 g/100 liter.
4. A vörösbor erjedésének megkezdése előtt zúzott szőlőhöz - 20 g/100 liter.
5. Heti hideg időben történő almabor tartósításhoz - 40g/100 liter.
6. Bor palackozásakor:
- gyenge szénsavtartalom - 10g/100 liter.
- közepes kénezés - 20 g/100 liter.
- erős kénezés - 30g/100 liter.
7. Bizonyos betegségek kezelésére és a borhibák megszüntetésére a betegség típusától és mértékétől függően - 20-40g/100 liter.
8. Savanyított zöldségekhez - 5g/100 liter.
Oldja fel a kálium-biszulfit port megfelelő mennyiségű borban (mustban), és öntse az oldatot egy hordóba. Száraz, sötét helyen tárolja. Felbontás után jól zárja le a zsákot, és nyomja ki belőle a lehető legtöbb levegőt.