Bazsalikom - salátalevél 1g
A "Toscana" típusú, 40-50 cm magas, erőteljes növekedésű fajta, levelei világoszöldek, nagyok, széles oválisak, buborékos felületűek.
a címről 365 Ft | |
Készleten változatonként
Bazsalikom / Ocimum basilicum L
Leírás
bokros egynyári növény, erősen aromás virágfürttel. Régóta termesztik fűszer-, gyógy- és mézelő növényként. Március-áprilisban vetjük a magokat az aljnövényzet felszínére, és enyhén takarjuk be. A bazsalikom szereti a termékeny, humuszos talajt, amelyet bomlott trágyával kevernek. Vigyázat - a fiatal növények a túl sűrű vetéseknél elrohadnak. Májusban ültessük el védett, napos helyre. Rendszeresen vetjük
naponta trágyázzuk és öntözzük. A virágzó hajtásokat célszerű lecsipkedni, hogy tömör, dús lombozatú és elágazó növényt hozzunk létre. A friss bazsalikomot a vegetációs időszak során végig lehet szedni; szárításhoz a virágzás kezdetén szedjük le, és legfeljebb 35 °C-on szárítsuk; a jellegzetes aroma és íz megőrzése érdekében azonban javasoljuk a friss, finomra vágott bazsalikomlevelek olívaolajba pácolását. A konyhában salátákban, darált hús- és halételekben, valamint aromás ecetekben használják. A tea serkenti az emésztést és segít a felső légutak gyulladásain.
1 g-ban: 900 mag
Vetés: május
Betakarítás: Június-szeptember
Fajta
LETTUCE LEVÉL - saláta - erőteljes növekedésű 'Toscana' típusú fajta 40-50 cm magas, levelei világoszöldek, nagyok, széles oválisak, buborékos felületűek. Jellegzetes aromájú, hasonló a DARK GREEN-hez, de enyhébb. Bazsalikom tésztaételekhez és zöldsalátákhoz alkalmas.